ΠΛΟΗΓΗΣΗ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Καθαρισμός και συντήρηση αλουμινίου

Περιοδική συντήρηση στα λάστιχα, βουρτσάκια, ράουλα του κουφώματος σας

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των κουφωμάτων στην οικοδομή, πρέπει να αφαιρεθούν οι προστατευτικές ταινίες και να καθαριστούν οι επιφάνειες.
Καθαρίστε την επιφάνεια των κουφωμάτων με ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί.
Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και σαπούνι. Εάν θέλετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε στη θέση του σαπουνιού ένα από τα πολλά ειδικά προϊόντα καθαρισμού που υπάρχουν στην αγορά. Απλά προσέξτε τα προϊόντα αυτά να έχουν ph μεταξύ 5,5 και 8 (ούτε όξινα, ούτε αλκαλικά).
Αποφύγετε τη χρήση χλωρίου, καυστικών υγρών καθαρισμού, αιχμηρών αντικειμένων, σύρματος και σκληρό σφουγγάρι για τον καθαρισμό των κουφωμάτων σας.
Εάν επάνω στα κουφώματα σας έχουν σχηματιστεί επικαθήσεις (κρούστες, βρωμιές, λάσπες, κλπ.) που δεν φεύγουν με τη χρήση νερού και σαπουνιού χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο. Ζητήστε από τον κατασκευαστή σας να σας προτείνει τα προϊόντα που χρειάζεστε.

Η εξωτερική πλευρά των κουφωμάτων είναι προτιμότερο να καθαρίζεται όταν είναι «κρύα», κατά προτίμηση ώρες που ο ήλιος δεν τα χτυπάει.
Στο κάτω μέρος του κουφώματος, καθαρίστε τα κανάλια απορροής των υδάτων. Συνήθως εκεί μαζεύεται σκόνη και βρωμιά. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να τα μαζέψετε και ένα απλό βρεγμένο πανί για να τα σκουπίσετε.
Τα εξαρτήματα του κουφώματος (μηχανισμοί ανάκλησης, μεντεσέδες, κλπ.) χρειάζονται ετήσιο λάδωμα, το οποίο θα τους εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλή λειτουργικότητα.

  • Ζητήστε από τον κατασκευαστή σας να κάνει περιοδική συντήρηση στα λάστιχα, βουρτσάκια, ράουλα του κουφώματος σας. Είναι απλή και χωρίς μεγάλο κόστος εργασία, αλλά επιμηκύνει τη καλή λειτουργία του κουφώματος.
  • Μην αφήνετε τα κουφώματα ανοιχτά όταν απουσιάζετε από τον χώρο.
  • Μην κρεμάτε αντικείμενα από ανοιχτά κουφώματα ή από τα πόμολα.
Ο καθαρισμός της εσωτερικής και εξωτερικής όψης των υαλοπινάκων μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός μαλακού, καθαρού πανιού που δεν αφήνει χνούδι ή καλύτερα με ένα από τα διαδεδομένα απορρυπαντικά της αγοράς με ουδέτερο PH για το σκοπό αυτό. Ως εναλλακτική λύση προτείνεται διάλυμα 10% Ξύδι και 90% Νερό. Στεγνώνετε τις επιφάνειες με μαλακό, καθαρό πανί. Για να αφαιρέστε σημάδια από λίπη, γράσο, λάδι, σελοτέϊπ, μπογιά, ή πλαστικό που ήρθε σε επαφή με το τζάμι, εφαρμόζετε τοπικά ένα διαλυτικό, όπως το ασετόν, με ένα καθαρό, στεγνό πανί ή πετσέτα. Εφόσον τα απομακρίνετε , ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία για την ολοκλήρωση του καθαρισμού.
Θα πρέπει να απομακρύνονται οικοδομικά υλικά, όπως τσιμέντο, γύψος, ασβέστης που έχουν προσκολληθεί, λόγω της διαθρωτικής δράσης τους.